Risotto van boschampignons met zeebarbeel van de grill (4 - 6 personen)
Bereidingstijd: 15min. (Na 2 uur marineren)
Ingrediënten
1 tl chilipeper
1 takje peterselie
100ml grillolie
1 ui
50gr boter
200gr risottorijst
100ml witte wijn
1 blokje kippenboulillon
500gr boschampignonmengeling
600g zeebarbeelfilet met vel
Verse kruiden
Bereiding:
Maak een marinade met de grillolie, chilipoeder, de peterselie en de sjalot. Marineer er de vis 2 uur in.
Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een pan en laat de ui glazig worden.
Voeg de risottorijst toe en laat deze ook glazig worden.
Blus met witte wijn en laat inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe en zet op een klein vuurtje. Laat langzaam gaar worden.
Maak de champignon schoon en snij ze in grove stukken. Voeg na 10 minuten aan de risotto.
Laat verder garen.
Haal de vis uit de marinade en grill direct en heel kort op de barbecue (max. 3 minuten per zijde.
Serveer de risotto in een diep bord en dresseer hierop de vis.
Werk af met verse kruiden naar smaak
"I'm just some lunatic macaroni mushroom, is that it?"
- Joe Pesci, Actor -
Ontdek Meer
Ervaar Boretti’s
'passione in cucina'.